Duizenden scherven vormen Mirador al Universo

Niet alle Palmeros liggen in de vakantiemaand augustus ´s middags op het strand.

De kunstenaar Luis Morera gaat ook in de warme zomermaanden door om te werken aan zijn kunstwerk in Tijarafe.

De Mirador del Universo wordt een uitzichtpunt gericht op het heelal en zal zoals een van zijn eerdere werken Plaza Glorieta worden vormgegeven met duizenden gekleurde scherven.

Het uitkijkpunt naar de hemel wordt een eerbetoon aan de hemel van La Palma en een uitnodiging aan alle Palmeros en bezoekers om een verbinding met het universum te maken.

Het kunstwerk bevindt zich op het kruispunt Cruz de Llano, in het bovenste deel van de wijk El Jesús. De hemel waar het uitzichtpunt zich bevindt, in het dennenbos Pinar van Tijarafe, is schoon van vervuiling en midden in de natuur.

De 72-jarige kunstenaar Luis Morera wijst erop dat het uitzichtpunt twee bijdragen zal hebben: ´kijk naar de lucht en kijk naar de zonsondergang vanaf Tijarafe, een indrukwekkende natuurshow.

´La Palma is een klein universum, buitengewoon klein, zeer gevoelig, en elke meter moet worden verzorgd om een harmonieuze toekomst te waarborgen.`

Bron en foto`s: El Diario por Esther R. Medina
Gerelateerde artikelen: Luis Morera
Plaza Glorieta

3 gedachten over “Duizenden scherven vormen Mirador al Universo”

  1. Wat een mooi bericht, we kijken er naar uit om dit kunstwerk te kunnen zien. Favouriete locatie,niet ver van ons geboekte huisje

  2. Marc Smout

    Het plaza glorieta is gewoon prachtig zeker in vergelijking met de constructie er naast !

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven