Werkzaamheden boulevard Santa Cruz de La Palma

De werkzaamheden aan de Avenida Marítima, de boulevard van Santa Cruz zijn in volle gang.

Het doel van de werkzaamheden is om de verbinding tussen de oude stad en het strand te verbeteren en  aantrekkelijk te maken voor recreatie.

De doorgaandeweg gaat van drie naar twee rijbanen waardoor de terrassen en de voetgangers meer ruimte krijgen. De maximale snelheid van de auto’s wordt teruggebracht naar stapvoets. Verkeersdrempels en stoplichten zullen er voor zorgen dat de meeste automobilisten er de voorkeur aan zullen geven om de boulevard te vermijden.

Niet iedereen is gelukkig met de verbeteringen aan de Avenida Maritimo. Een van de werkzaamheden bestaat uit het verwijderen van de betonnen muur langs het strand.

De betonnen muur tussen het strand en de boulevard.

De 50 jaar oude muur wordt wordt door een aantal bewoners van de hoofdstad gezien als onderdeel van de identiteit van Santa Cruz.

Een columnist van de El Time schreef in een artikel: ´Dit iconische beeld van de hoofdstad verdwijnt onder de handen van een graafmachine. De muur tussen de zee en de stad Santa Cruz gaf de promenade zijn sfeer en identiteit. De hoofdstad van La Palma werd mede door de betonnen muur vergeleken met Havana.`

Winkeliers zijn bang dat door het neerhalen van de muur het zand van het strand op het trottoir, de terrassen en in de winkels zal waaien.

Bron: El Time.es Foto boven: La Palma Nieuws Foto beneden: El Time.es
Gerelateerde informatie: Santa Cruz de La Palma

2 gedachten over “Werkzaamheden boulevard Santa Cruz de La Palma”

  1. Marc Smout

    Die vergelijking met de Malecon in La Havana is wel wat van de pot gerukt maar in essentie is er , beter gezegd was er , iets van aan , voor de aanleg van het kunstmatig strand dan .

  2. Is het niet een beetje vreemd dat die betonnen muur wordt weggehaald terwijl de zeespiegel stijgt? Zie onderstaand artikel.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven