Buitenterras op het vliegveld geopend

Wachten op het vliegveld van La Palma wordt minder erg.

Nog altijd wordt er met weemoed teruggedacht aan het oude en gemoedelijke vliegveld van La Palma. Het nieuwe vliegveld is een betonnen kolos dat je zo snel mogelijk wil verlaten. Stapje voor stapje wordt er in stilte gewerkt om het vliegveld voor passagiers aantrekkelijker te maken.

Er zijn pastel kleurige fauteuils geplaatst voor de vermoeide reiziger en er is een speelplaatsje voor de allerkleinsten om voor de lange zit nog even te ravotten. Je kunt in de vertrekhal schaken met reusachtige schaakstukken. Bovendien is er, om het vliegveld een vriendelijker aanzien te geven, een Japanse tuin gecreƫerd met wit grint en als ik me niet vergis een eeuwig bloeiende amandelboom.

De nieuwste aanwinst van het vliegveld is een buitenterras in het zuidelijke gedeelte van de vertrekhal. Het nieuwe terras met zicht op de landingsbaan, de oceaan en de bergen zal het wachten aanzienlijk verzachten. Vanaf deze week kunnen passagiers aankomende vliegtuigen zien landen en zien opstijgen.

Het buitenterras is met name voor verstokte rokers goed nieuws; de wachttijd tussen de laatste peuk voor vertrek en de eerste na aankomst wordt hiermee enorm verkort.

Bron en foto: el Diario

4 gedachten over “Buitenterras op het vliegveld geopend”

 1. Karel Derickx

  Inderdaad, zou mooi zijn, we misten het de afgelopen jaren al, het gemoedelijke buiten terras.
  gr Karel&Tineke Derickx

 2. Fons Welters

  Goed te lezen dat er in ieder geval aan verbetering wordt gewerkt. Wij reizen al sinds vele jaren regelmatig naar La Palma en denken ook met weemoed terug naar het vliegveld van vroeger. Maar ja de vooruitgang, meer toeristen, meer autohuur etc. etc.

 3. Wat geweldig. Maar roken op terrassen vind ik erg. Van mij mogen ze dat afschaffen.

 4. Marc Smout

  Mooi initiatief met zicht op zee ! Af en toe zijn er dolfijnen te zien .

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven