Barlovento wil priester Rubén

Een groot aantal bewoners van Barlovento zijn afgelopen zondag in opstand gekomen. Het besluit van de bisschop om de populaire priester van het dorp Rubén over te plaatsen stuit op protest.

´We willen Rubén, we houden van Rubén.’

Boze bewoners hebben zich gemobiliseerd om te voorkomen dat priester Rubén Gallego moet vertrekken. Rubén heeft de harten van de gelovigen en niet-gelovige in Barlovento gestolen met zijn specifieke manier van omgaan met de bewoners en zijn integratie in de gemeenschap.

Ruben Gallego is een 40-jarige priester uit Leon die zijn waardering van de noordelingen heeft verdient door zijn ongedwongen gedrag.Hij is een verdediger van het feminisme en een liefhebber van raceauto’s en voetballen.

Eerdere protesten hebben niet kunnen voorkomen dat de bisschop terug is gekomen van zijn beslissing. Wel heeft hij het vertrek van Rubén uitgesteld tot september.

De bewoners hebben handtekeningen verzameld om te voorkomen dat de ´priester van het volk’ niet zal worden verbannen naar het vaste land van Spanje. De petitie voor het behoud van Rubén op La Palma kan worden ondertekend op chang.org

Bron en foto´s: El diario

 

Scroll naar boven