Piratas Race in Tazacorte

Zes leerlingen van de middelbare beroepsopleiding animatie en sport in Santa Cruz de La Palma hebben voor de eerste keer in de geschiedenis een hardlooprace van 5 kilometer met hindernissen georganiseerd in Tazacorte. Een van deze leerlingen is onze negentienjarige zoon Mees Wenning waardoor we het gehele totstandkoming van het evenement van dichtbij hebben kunnen volgen.

Al maanden wordt er in huis gesproken over de organisatie van dit grote sportevenement. Er zijn gesprekken gevoerd met de gemeente van Tazacorte. Er is de naam Piratas Race bedacht, er is een logo gemaakt en de leerlingen zijn opzoek gegaan naar sponsors. Het maximale aantal deelnemers werd gesteld op 100.

Als bewoner weten we uit ervaring dat het niet altijd gemakkelijk is om op La Palma met het gemeentehuis iets voor elkaar te krijgen. De verwondering was groot om te zien met wat voor een gemak de nieuwe generatie jongeren een sportevenement van deze omvang wist te organiseren.

pirata-race-tazacorte

De gemeente Tazacorte verleende werkelijk alle medewerking om de Piratas Race tot een succes te maken. Personeel werd vrij gemaakt om het initiatief te ondersteunen. Op het strand werden met een bulldozer bergen zand verplaats om bergen en kuilen te maken. Bedrijven en particulieren leenden geheel belangeloos hun spullen uit, winkels doneerden geld voor medailles en de prijzen.


Op de dag van de race had de gemeente gezorgd voor een podium, twee ambulances, het Rode Kruis stond gereed om te helpen, er was een springkussen, stands voor fruit en water en een geluidsinstallatie. Om 11 uur gingen er 100 deelnemers van start.


Om 3 uur in de middag was alles opgeruimd en was het alsof er niets was gebeurd. Als trotse vader stond ik met tranen in mijn ogen toe te kijken.  Op La Palma maken we er samen wat moois van en de nieuwe generatie Palmeros is fantastisch!

hindernisrace-tazacorte

Tekst en foto`s: S.Wenning

8 gedachten over “Piratas Race in Tazacorte”

 1. Hoi hoi, Wanneer was dit? Gister?
  Wij kwamen eind middag en zagen wel die zwarte grote bulten zand…begrepen het niet .
  Maar het strand was ala altijd heerlijk.
  Gr.
  Marijke

 2. Hanny Braakhekke

  Trots op jouw zoon en de andere jongelui. Mooie gebeurtenis om nooit te vergeten .Gemeente Tazacorte dank jullie wel

 3. Irwin Hagedoorn

  Fantastisch initiatief! De jeugd heeft de toekomst. Doe zo door

 4. We wisten niet dat het georganiseerd werd, anders waren we zeker ook komen kijken. Zal inderdaad heel leuk geweest zijn !

 5. Joop Arnoldus

  Gaaf,,, dat kan uitgroeien tot iets heeeel moois,, en een vader met tranen in zijn ogen heeft ook wel wat
  STOER

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven