Mystieke spiralen in het landschap

De oorspronkelijke bewoners van La Palma de Benahoarieten hakten in rotsblokken spiralen. De betekenis van de rotstekeningen is in mysterieuze nevelen gehuld. Op plaatsen met een groot aantal mystieke cirkels staat nu een museum.

De vorm van een spiralen van de oorspronkelijk bewoners wordt nog altijd afgebeeld op sieraden, souvenirs en vind je terug als logo’s van bedrijven. Een enkeling gaat nog een stap verder en creëert in het landschap enorme cirkels van stenen.

Al meer dan zes jaar bevindt zich aan de voet van de San Antonio een spiraal met een doorsnede van 12 meter. Niemand weet door wie en waarom deze cirkel is gemaakt.

De archeoloog van het eiland Jorge Pais is ´not amused.’ De spiraal veroorzaakt een enorme visuele impact. De archeoloog heeft opdracht gegeven om de spiraal te verwijderen en om de stenen in hun oorspronkelijke positie terug te leggen.

Jorge Pais neemt het de maker van de spiraal kwalijk dat de stenen werden verwijderd uit hun oorspronkelijke positie om de spiraal vorm te geven. Het is volgens de archeoloog niet uitgesloten dat sommige rotsen deel uitmaakten van hutten of schuilplaatsen van de oorspronkelijke bewoners de Benahoarieten.

Bron: La Palma Ahora Foto: Jorge Pais

Scroll naar boven