Laatste kattenstaart uit de Caldera gehaald

Kattenstaart (Pennisetum setaceum) is een siergras dat een jaar of 20 naar La Palma werd gebracht tijdens de aanleg van de tuin rond het vliegveld. De plant heeft zich in korte tijd explosief uitgebreid en dreigt de endemische vegetatie te verdringen.

siergras caldera
Op de foto, de allerlaatste plant kattenstaart (Pennisetum setaceum) in de Caldera de Taburiente.

Het siergras heeft zich over het gehele eiland verspreid en dreigde ook het nationale Park Caldera de Taburiente te overwoekeren.

Het personeel van het nationale park is de strijd aangegaan om het siergras uit de Caldera te verwijderen. Met een drone is de gehele krater meter voor meter afgezocht naar de ongewenste woekeraar.

katenstaart.caldera.taburiente

Afgelopen donderdag 2 mei werd de allerlaatste kattenstaart uit de erosie krater gehaald. Het levenslustige siergras groeide op een steile rotswand. Een moedig en secuur klusje dat alleen kon worden uitgevoerd met klimtouwen.

Bron en foto: El diario.es
Gerelateerde artikelen: kattenstaart-bedreiging-voor-palmese-vegetatie
Wandelen in de Caldera de Taburiente

1 gedachte over “Laatste kattenstaart uit de Caldera gehaald”

  1. Het zal helaas van korte duur zijn. Wij zijn gisteren door de baranco van Tazacorte naar de parkeerplaats voor de calderawandeling gelopen. Links en rechts alleen maar kattenstaart / lampenpoetsersgras gezien. Met de hele weg een lekker windje in de rug mag je er op rekenen dat elk vrijkomend zaadje weer ver in het nationale park geblazen zal worden zodat ze volgend jaar weer van voren af aan kunnen beginnen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven