Belgisch Bier op La Palma

Regelmatig krijgen we de vraag of er in de twintig jaar dat we op La Palma wonen veel is veranderd.

Het eerste waar ik aan denk als iemand mij deze vraag stelt, is aan Belgisch bier. Werd er twintig jaar geleden uitsluitend in Bar La Luna Belgisch Bier geschonken, tegenwoordig kun je in de supermarkt Hiper Dino kiezen uit meer dan 20 verschillende soorten.

bier la palma

Het aanbod van Belgisch Bier staat misschien wel synoniem voor het eiland. Parallel aan de groei van de soorten bier op het eiland is ook het aanbod van al het andere toegenomen.

Hadden we vroeger de keuze uit twee soorten boekenkasten, tegenwoordig hebben we zelfs een afhaalcentrum van de IKEA op het eiland. Yogascholen schieten als paddestoelen uit de grond. Een groot aantal restaurants hebben zich enorm ontwikkeld en gediversifieerd. En ook de keuze aan onderkomens is vermenigvuldigd.

bierbrouwerij la palma
Al deze extra keuze mogelijkheden verrijken het leven op het eiland. Wat niet is veranderd is de tranquilo eilandsfeer. Voor de puristen die houden van het authentieke is het goed om te weten dat de Palmeros vasthouden aan tradities en gewoontes. De Canarische restaurants worden nog altijd volop bezocht door de eilandbewoners en de traditionele feesten worden ieder jaar opnieuw uitbundig gevierd.

De kans is overigens groot dat er tijdens deze feesten ook het door een Belg in Tijarafe gebouwen bier kan worden gedronken. Salud!

Tekst: S.Wenning afbeeldingen: brouwerij Isla Verde

Scroll naar boven