Plaza Glorieta heeft zijn magie terug

De bussen met bezoekers van de cruiseschepen reden er een stuk om. Het kleurrijke en magische pleintje Plaza Glorieta in Las Manchas was een vast onderdeel van iedere tour.

Plaza Glorieta verloor zijn magie toen de burgemeester van Los Llanos besloot om een vergunning te geven om het schoolplein achter het plein te overkappen. Het plein met zijn honderdduizenden gekleurde mozaïeksteentjes werd ontsierd door een stalen constructie.

Verticale tuin La Palma

Na het bestuderen van vele alternatieven, heeft de wethouder van bouwen besloten om een verticale tuin aan te leggen met een oppervlakte van 120 vierkante meter. In de verticale tuin zijn voornamelijk klimplanten gepland gecombineerd met eilandflora.

Plaza Glorieta La Palma
Detail van het plein Plaza Glorieta.

De verticale tuin zal bijdragen om de schoonheid van de Plaza de La Glorieta, ontworpen door de veelzijdige palmero kunstenaar Luis Morera te herstellen.

Las Manchas, Plaza Glorieta

Bron: laprensa Foto: La Palma Nieuws
Gerelateerde artikelen: panoramafoto plaza-glorieta-las-manchas
Luis Morera
Plaza Glorieta met dak

3 gedachten over “Plaza Glorieta heeft zijn magie terug”

  1. Gave info Siepko. Pleintje ligt op loopafstand van mijn vakantieonderkomen. Was er vorig jaar al kort en liep er toen bij toeval tegenaan. Letterlijk vandaag of morgen ga ik het uitgebreider bewonderen.

  2. roelie vogelzang

    Leuk om te horen Siepko! We waren er vorige week nog en toen was het nog niet klaar…
    Een hele verbetering!

  3. Volgens de dienstdoende toezichthouder (met collectebus!) was het scherm nu 5 dagen oud. Inderdaad heel mooi gemaakt. Nu nog het herstel van kleine beschadigingen en het aanvullen van ontbrekende kristallen. Maar daar zal de komende tijd wel even geen geld voor zijn. Desalniettemin allerzins de moeite van een bezichtiging waard!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven