Gratis met de lift omhoog in Santa Cruz

Santa Cruz de La Palma heeft zijn lift. Om het de bezoekers van cruiseschepen gemakkelijk te maken ook de hoger gelegen oude stad te bezoeken bedacht het vorige gemeentebestuur, onder aanleiding van de Partido Popular, het plan om naast het postkantoor een 35 meter hoge lift te bouwen.

De socialistische burgemeester van het huidige stadsbestuur mag half april met de eer strijken en de stedelijke lift openen. Het gebruik van de lift is voor iedereen vrij en zonder kosten heeft de wethouder bepaalt.

Lift Santa Cruz de La Palma

De Partido Popular (PP) laat via haar woordvoerder Juan Jose Cabrera weten het niet eens te zijn met dit besluit. Juan Jose Cabrera is van mening dat de kosten van het gebruik van de stedelijke lift onbetaalbaar zijn voor de gemeente. Wie betaalt straks de elektriciteitskosten, waaraan toegevoegd het onderhoud? En loopt het straks niet uit de hand als de lift vrij door iedereen wordt gebruikt?

Bewoners van de hoger gelegen oude stad van Santa Cruz zouden volgens Juan Jose Cabrera wel gratis gebruik mogen maken van de lift. De bezoekers van cruiseschepen zouden bij het VVV-kantoor eerst een kaartje moeten kopen voordat ze met de lift naar de oude stad worden getransporteerd.

Ook zou er een automaat moeten komen om een kaartje te kunnen kopen, of voor het aanschaffen van een veelrittenkaart.

De woordvoerder van de PP is van mening dat er met spoed een vergadering zal moeten plaatsvinden om de lift te bespreken met de wethouder.

Bron en foto: elapuron
Gerelateerde artikelen: santa-cruz-wil-een-lift

2 gedachten over “Gratis met de lift omhoog in Santa Cruz”

  1. Hanny Braakhekke

    vreselijk als zoiets waarheid wordt. is dit een 1 aprilgrap? laat Santa Cruz zoals het is. toeristen van cruiseschepen moeten de straten maar omhoog lopen, dat hoort bij Santa Cruz. Niet aanpassen aan toeristen. Het is altijd zonder lift geweest.

  2. Ik zou zeggen: maak je druk om waar het echt om gaat, WATER. Partido del Aqua. De PdA.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven