Faraoïstisch uitzichtpunt in Gallegos

Het extra geld dat de Canarische Eilanden en La Palma heeft ontvangen, vanwege de gedoogsteun in het Spaanse parlement, heeft een bestemming gekregen.

Het boeren gehucht Gallegos krijgt een faraoïstische uitzichtpunt met zicht over het klif en de noordkust van La Palma. Vanaf het nog te bouwen platform zal 300 meter in de diepte het oude haventje van Gallegos te zien zijn.

La Palma Noorden Gallegos

Het pretentieuze bouwwerk dat zo veel mogelijk zal worden geïntegreerd in de omgeving zal beschikken over een restaurant en een informatiecentrum over de geschiedenis en de cultuur.

Het project omvat ook de verbetering van de Plaza de la Fuente de Gallegos. Vanaf dit startpunt zal een rondwandeling worden gemarkeerd langs het uitzichtpunt.

Gallegos Uitzichtpunt

Er wordt vanuit gegaan dat volgend jaar, na aankoop van de grond, de werkzaamheden kunnen beginnen. De eilandregering verwacht dat het uitzichtpunt de economie in het noorden van La Palma een boost zal geven.

Bron en afbeelding: Elapuron
Noorden van La Palma

4 gedachten over “Faraoïstisch uitzichtpunt in Gallegos”

 1. Karel Derickx

  Kijk
  Dit project vind ik beter bij Isla Bonita passen dan de renovatieplannen van de boulevard en de aanlegsteiger voor cruiseschepen in Puerto Naos.
  mvrgr Karel Derickx

 2. Nelleke van der Weele

  Oeps….wat een project, over smaak valt te twisten!
  Hebben de bewoners hier inspraak bij gehad, Gallegos nooit meer wat het was?
  Het ontwerp doet pijn aan mijn ogen en hopelijk is de aankoop van de grond nog wat vertraagd wanneer ik als toerist volgend jaar weer naar la Palma kom.

 3. Karel Derickx

  Sorry Siepko
  Ik bedoelde Tazacorte.
  (wordt ook een dagje ouder).

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven