Burgemeester Tazacorte krijgt straf

De eigenaren van de in Tazacorte aan de oceaan gelegen luxe appartamenten Tarajales kunnen opgelucht adem halen. De rechter heeft besloten dat het gebouw mag blijven staan.

tazacorte-tarajales-appartementen

De Burgemeester van Tazacorte, Angel Pablo Rodriguez, wordt wel gestraft. Hij mag zeven jaar niet zijn ambt uitvoeren. Het is de straf die de rechter van Santa Cruz de La Palma de burgemeester heeft opgelegd in de zaak Tarajales in Tazacorte.

De burgemeester verleende de vergunning in 2005 voor de bouw van de luxe appartementen Tarajales. De vergunning is volgens de rechter onregelmatig verleend omdat het grondstuk onder de verantwoordelijkheid valt van het departement van de kust, La Costa. Het gebouw staat op minder dan 50 meter vanaf de zee en had om deze reden nooit gebouwd mogen worden.

Er was eerder tegen de burgemeester in dezelfde zaak een straf geëist van 7 jaar cel, bovendien zou het gebouw Tarajales moeten worden afgebroken.

De kosten van het strafproces komen voor rekening van de burgemeester van Tazacorte. Angel Pablo Rodriguez heeft bekend gemaakt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter.

Bron: el diario Foto: La Palma Nieuws
Gerelateerde artikelen: burgemeester-tazacorte-voor-de-rechter

2 gedachten over “Burgemeester Tazacorte krijgt straf”

  1. Karel Derickx

    De overheden in Spanje zijn evenals in Nederland onbetrouwbaar, laat staan het hoofd (burgemeester) ervan.

  2. Joop Arnoldus

    Dat is behoorlijk Siepko,, maar die op vreter is een machtsmisbruiker en van mij mag hij vooral de kosten opdraaien en putjes gaan scheppen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven