Operatiekamer gesloten vanwege insecten

Meer dan 20 operaties in het ziekenhuis van La Palma zijn opgeschort vanwege de aanwezigheid van vliegen in de operatiekamer. Na het sluiten van de vijf operatiekamers zijn er tussen de 40 en 50 insecten gedetecteerd.

De aanwezigheid van insecten is volgens de manager van het ziekenhuis José Izquierdo Botella buitengewoon verontrustend.

ziekenhuis la palma
Algemeen ziekenhuis La Palma.

Onmiddellijk na het aantreffen van de insecten zijn de nodige maatregelen genomen. Na het uitstellen van de operaties zijn alle luchtkanalen gecontroleerd. De lucht die de operatiekamer binnenkomt gaat door maar liefst drie filters waarvan het laatste filter bacteriën en sporen wegfilteren. Ook het onderzoeken van de valse plafonds leverde geen sporen op van vliegen en de airconditioningsinstallaties bleek goed te werken.

De manager van het ziekenhuis heeft de bioloog entomoloog Rafael Garcia Becerra ingeschakeld die vertelde dat de larven van de vlieg de operatiekamer mogelijk hebben weten te bereiken via de bedrading van het licht in de vloer.

De directeur van het ziekenhuis zegt dat de schoonmaakmaatregelen extreem waren en dat de patiënten ten allen tijde op de hoogte waren van de situatie.

Een bedrijf gespecialiseerd in het bestrijden van insecten heeft uiteindelijk een einde gemaakt aan de laatste vlieg in de operatiekamer. Vandaag zijn de vijf operatiekamers opnieuw in gebruik genomen.

Bron en foto: Eldiario.es

Scroll naar boven