Carnaval Los Indianos een ludieke parodie

Meer dan 70.000 personen ( la Palma telt ongeveer 85.000 inwoners) namen deel aan het carnaval Los Indianos in Santa Cruz de La Palma.

Vanaf de vroege ochtend reden bussen en auto´s met wit geklede feestgangers van het westen van La Palma naar het oosten. Op het einde van de middag waren de straten rond El Paso en Los Llanos verlaten en het stadje Santa Cruz overbevolkt.

Zou La Palma niet een eiland maar een boot zijn geweest dan waren we tijdens het carnaval omgeslagen en met zijn allen kopje onder gegaan.

carnaval la palma
Carnaval Los Indianos in Santa Cruz de La Palma (foto: D.Dancke)

Het ludieke carnaval Los Indianos is een parodie op de terugkeer naar La Palma van rijke migranten uit Cuba. De deelnemers aan het feest gaan in het wit gekleed en pronken met hun rijkdom. In de straten klinkt Cubaanse muziek en er worden Cubaanse drankjes gedronken zoals Mojito en Cuba Libre.

Tijdens het feest wordt er met talkpoeder gestrooid. De reden waarom is niet helemaal duidelijk maar zou te maken kunnen hebben met een schip dat lang geleden in de haven van Santa Cruz aankwam met zakken bloem vol met larven van de meelmot. Het onbruikbare meel werd voor de pret over de bewoners uitgestrooid en ontaarde in een wit en stoffige feest.

Een bijzondere traditie waarmee de schoonmaakdienst het deze ochtend druk had. De sporen van talkpoeder zullen nog weken zichtbaar zijn in de straten van van Santa Cruz.

Binnenlandse vluchten naar het feestende hart van de Canarische Eilanden waren al maanden van te voren volgeboekt. In het oosten van het eiland van San Andres in het noorden tot het zuidelijke puntje van het eiland was geen enkele hotelkamer meer te boeken.

Tekst: La Palma Nieuws Foto: D.Dähncke

3 gedachten over “Carnaval Los Indianos een ludieke parodie”

  1. we waren erbij, zowel in Los Llanos zaterdag en even vandaag dinsdag als in Santa Cruz op maandag in vol wit ornaat. Zeer bijzondere gebeurtenis om mee te maken.

  2. piet wijdenes

    Siepko, elke La Palma post is weer een feest. En je verhaal erbij is geweldig.

    Ik geniet er elke keer weer van. Zijn Marjan en jij ook in het wit gegaan. (foto).

    hartelijke groet

    Piet

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven