Worst not ´Made in La Palma`

In de grote supermarkten van La Palma worden producten verkocht onder de slogan “Made in La Palma”, hoewel ze buiten het eiland zijn gemaakt.

De raad van het bestuur van de Palmera Gastronomic Association heeft afgelopen week een ontmoetingen gehad met de belangrijkste agrovoedingsproducenten van La Palma, in het bijzonder met de producent van worst. He doel was om de producenten te confronteren met producten die worden verkocht alsof ze op La Palma worden geproduceerd.

made in la palma
Chorizo Palmera Made in Gran Canaria.

Er zijn door de associatie verschillende gevallen ontdekt en gedocumenteerd die een belediging zijn voor de Palmese keuken en de traditie. Een van de producten die als worst van La Palma wordt aangeboden blijkt gemaakt te zijn op Gran Canaria.

Het etiket verraad het bedrog. De EU heeft in 2011 bepaald dat op alle verpakte producten wordt aangegeven het land en de plaats van herkomst.

De Palmera Gastronomic Association heeft tot doel om de gastronomie op La Palma te verbeteren. De assosiatie veroordeelt misleidende praktijken, uitgevoerd door verschillende Canarische producenten en handelaars, met als doel de goede reputatie en kwaliteit van het product gemaakt op La Palma te schaden.

De klant wordt in de supermarkt opgeroepen om bij aanschaf van een ´Made in La Palma` product ook het etiket te bestuderen. Of koop op de plaatselijke markten rechtstreeks van de producent.

Bron en foto: eltime

made in la palma
Finca Aloë in Las Tricias met ecologische producten uit de streek. ( Foto: Verheijen)

2 gedachten over “Worst not ´Made in La Palma`”

  1. Goed dat je ons hierop wijst. Wij proberen altijd om zoveel producten van het eiland te kopen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven