Wolk kondigt verandering van weer aan

Het is volop genieten op La Palma. Al wekenlang beleven we volop zomer in hartje winter. De temperatuur stijgt overdag tot 28 graden en de avonden zijn zwoel. De combinatie van nieuwe maan en een heldere sterrenhemel is de droom van iedere astronoom. Levensgenieters beleven de nachten met een glas Palmese wijn.

wolk weer la palma
UFO-wolk kondigt verandering aan van het weer.

Aan al die eindeloze dagen van zomers geluk komt mogelijk morgen een eind. Een UFO-wolk (altocumulus lenticularis) heeft zich gevormd boven de Caldera. Vanaf de kust is het buureiland El Hierro duidelijk zichtbaar en op zee vormen zich koppen op de golven. Drie signalen dat er verandering in de lucht zit. 

volop zomer hartje winter
Volop zomer in hartje winter.

De meteorologen verwachten morgen regen in het noorden en het noordoosten van La Palma. Mogelijk vallen er ook enkele druppen in het noordwesten van het eiland. Het is de eerste regen na twee gortdroge maanden en zomers genieten.

La Palma zou La Palma niet zijn wanneer tijdens de verwachte regen niet ergens de zon zal schijnen. De kans om morgen de zon op je huid te voelen is in het westen en zuiden van het eiland het grootst.

Tekst en foto: La Palma Nieuws
Meer informatie: La Palma weer

1 gedachte over “Wolk kondigt verandering van weer aan”

  1. Die mooie UFO-wolk hebben we gezien. Vannacht hier in het westen ook veel regen en flinke windstoten. En nu zitten we weer heerlijk uit de wind in de zon, met uitzicht op de woeste oceaan. Genieten!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven