Puntallana stapt over op mangas

Aan de kust van Puntallana, boven het strand Playa Nogales, hebben bananenplanten plaats gemaakt voor mangas. De manga is familie van de mango maar dan drie maten groter.

Bovendien is het bedrijf Ecofinca Nogales overgestapt op duurzame landbouw en worden de mangas niet met gif bespoten.

landbouw la palma mangas

In de boerderij van  Rubén Piñero wordt meer dan 30.000 kilo mangas verbouwd. Een deel van de mangas gaan naar de ecologische winkels op La Palma. Het grootste deel wordt geëxporteerd Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote.

Exporteren naar de andere eilanden is volgens de landbouwer kostbaar. Het transport van een kilo mangas naar Lanzerote kost 40 cent per kilo.

mangas la palma

Ecofinca Nogales wil zich niet uitsluitend op de landbouw richten. Rubén Piñero heeft touroperators uitgenodigd om rondleidingen door de finca te maken.

´Wanneer er een cruiseschip in de haven van Santa Cruz de La Palma aankomt krijgen de toeristen wijn en ham dat niet afkomstig is van La Palma. Wij willen dat de bezoekers van ons eiland kennis maakt met de produkten van La Palma.`

Bron en foto`s: eltime.es

4 gedachten over “Puntallana stapt over op mangas”

  1. Wauw wij gaan zeker kijken deze zomer! Ook bedankt voor de site met onbekende stranden! Een aantal hebben we nog gezien…

  2. Mooi initiatief! Exporteren hoeft natuurlijk niet, zorg gewoon dat Palmero’s en bezoekers van La Isla Bonita meer manga gaan eten!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven