Lekkere koffie op La Palma

Na een week vakantie in het noorden van een ijzig Nederland ben ik terug op La Palma. Het was even wennen aan de kou die via de broekspijpen naar boven kruipt. Een goed excuus om tijdens het slenteren door de stad de warmte te zoeken van een koffiebar.

Had je nog niet zo heel lang geleden filterkoffie uit een pot, tegenwoordig kun je in Nederland kiezen uit meerdere soorten vers gemalen en op verschillende manieren bereidde koffie.

terras san andres
Terras op het plein van San Andres.

La Palma wil niet achter blijven. De Kamer van koophandel organiseert een cursus om alle geheimen van koffie, zijn variëteiten en kenmerken, evenals de verschillende vormen van bereiding en presentatie over te dragen. Het doel is om zoveel mogelijk professionals te laten slagen voor het certificaat barista dat wordt verstrekt door de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE).

De cursus wordt gegeven door de succesvolle eilandbewoner, eigenaar en barista van de koffiehuizen Don Manuel. De Palmero Rayco Pazdie werd in 2015 uitgeroepen tot de beste barista van Spanje.

Terras in het bos Los Tilos.

De wethouder van Economische Ontwikkeling Jordi Pérez Camacho vindt het belangrijk dat op een eiland waar toerisme een steeds belangrijkere rol speelt, de horeca zich blijft ontwikkelen. Het presenteren van een goede koffie hoort daarbij.

Behalve de kwaliteit van de koffie in de horeca werkt de eilandregering aan het herwaarderen van de koffie die op La Palma wordt verbouwd. In het noordoosten bevindt zich een finca waar enkele jaren geleden een aantal koffiestruiken zijn aangeplant.

Bron: El Time Foto´s: La Palma Nieuws

3 gedachten over “Lekkere koffie op La Palma”

  1. Ik kan me voorstellen dat Don Manuel in 2015 heeft gewonnen. In zijn piepkleine koffiebarretje naast de HiperDino van El Paso dronken we na het winkelen in de supermarkt (als beloning) inderdaad uitstekende koffie.

  2. temeer een reden voor de Nespresso addict om la Palma te blijven bezoeken!

  3. We verheugen ons nu al op ons langdurig verblijf op La Palma en dat we die vreselijke winter hier grotendeels kunnen ontlopen. Extra prettig als we ook nog eens uitstekende koffie kunnen gaan drinken op een zonnig terras. Heerlijk vooruitzicht!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven