Palmese politiek laat geld schieten

In ruil voor steun van de Canarische Nationalistische partij om de Spaanse regering aan de meerderheid te helpen, ontvingen de Canarische Eilanden in 2016 miljoenen euro extra om te investeren in de economie.

Het geld werd in het fonds FDCAM gestopt en verdeeld onder de zeven Canarische Eilanden.

La Palma ontving in 2016 een bedrag van 15,1 miljoen euro. De gemeentes werd gevraagd om projecten voor te dragen. Twee jaren later is van dit bedrag slechts 1,7 miljoen euro benut.

Santa Cruz gemeentehuis

Voor de overige 13,4 miljoen euro is nog altijd geen overeenstemming gevonden. Plannen zijn er genoeg maar door bureaucratische rompslomp en politieke verschillen werd er nog niet gestart met de uitvoer.

Het geduld van de regering van de Canarische Eilanden is na veelvuldig aandringen op. Een bedrag van 13,4 miljoen euro moet worden teruggestort in het fonds FDCAM. Bovendien zal er 3% extra rente (€ 400.000) in rekening worden gebracht.

La Palma weet de kans om extra geld in het eiland te investeren niet te benutten. Het is het zoveelste bewijs dat de liefhebbers van La Palma niet bang hoeven te zijn dat het eiland de komende tijd ingrijpend gaat veranderen.

Op lA Palma gaat alles heel erg langzaam.

Bron: prensa La Palma Tekst en foto: La Palma nieuws

2 gedachten over “Palmese politiek laat geld schieten”

 1. Procedure ‘ wanbestuur ‘ ? Europees hof ? Zit even te brainstormen. Zal wel jaaaaaaaren, gaap, duren.
  Groet Ernesto,
  ;-)

 2. Karel Derickx

  In ruil voor steun van de Canarische Nationalistische partij om de Spaanse regering aan de meerderheid te helpen, ontvingen de Canarische Eilanden in 2016 miljoenen euro extra om te investeren in de economie.
  Dat bedoel ik nu Siepko: vestzak-broekzak!
  gr Karel

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven