Cruiseschip vaart haven van Tazacorte voorbij

Het tweede cruiseschip dat dit jaar zou aanleggen in de haven van Tazacorte is doorgevaren naar de haven van Santa Cruz de La Palma.

Omdat het cruiseschip MS Serenissima van buiten het Schengengebied kwam, maakte het eerst een verplichte tussenstop in de haven van Santa Cruz voor de douanecontrole. Het plan om daarna door te varen naar de haven van Tazacorte werd geannuleerd vanwege de slechte condities van de zee aan de westkant van het eiland.

haven tazacorte

Het havenpersoneel van Tazacorte was verrast door het besluit om niet door te varen naar de haven in het westen. Er was sprake van een matige wind en golven van 2,2 meter hoog. Aanleggen had volgens de havenautoriteiten gekund.

Het annuleren van de haven Tazacorte door de MS Serenissima is een deuk in het imago om de haven te promoten als de ideale bestemming voor kleinere cruiseschepen. In oktober werd het eerste cruiseschip zestien jaar na de opening van de haven van Tazacorte feestelijk verwelkomd.

De MS Serenissima is een vaartuig van 87,4 meter lang en 13,4 meter breed. De 88 passagiers waren van plan om een excursies te maken naar El Refugio El Pilar en naar het uitzichtpunt La Cumbrecita.

Bron: el diario Foto: La Palma Nieuws
Gerelateerde berichten: feestelijk-welkom-eerste-cruiseschip-tazacorte 

1 gedachte over “Cruiseschip vaart haven van Tazacorte voorbij”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven