Benzine bij de buren voordeliger

De verontwaardiging groeit op La Palma omdat de benzine op Tenerife voordeliger is dan op La Isla Bonita. Het prijsverschil bedraagt maar liefst 20 eurocent per liter.

De inwoners voelen zich achtergesteld bij hun grotere buureiland Tenerife.

prijs benzine la palma
Links Tenerife, rechts La Palma.

Verontwaardiging is er niet alleen vanwege het prijsverschil van de benzine, ook het vullen van een boodschappenmand is duurder dan op het buureiland Tenerife.

Het gebrek aan concurrentie en de extra vervoerskosten zijn de oorzaak van de hogere prijzen op de kleinere eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro. Goederen worden vanaf het vaste land naar Tenerife getransporteerd en vervolgens doorgevoerd naar de kleinere buureilanden.

Vooral kleine middenstanders hebben moeite om hun goederen op het eiland te krijgen. Voor de consument betekent het lange wachttijden wanneer er een kapot onderdeel moet worden besteld en hogere prijzen.

Bestellen via het internet is niet altijd een oplossing omdat een groot aantal bedrijven niet levert op de Canarische Eilanden.

Afbeelding: Eltime.es Tekst: La Palma Nieuws

3 gedachten over “Benzine bij de buren voordeliger”

  1. Benzine ? met zoveel zon ? Electrisch rijden, veel minder onderhoud.

  2. dan heb je weer palen nodig om de auto op te laden. productie kost ook energie. Waar zet je de palen neer met zoveel toeristen te bedienen? over een aantal jaren als de auto’s op zonne-energie rijden is het brandstofprobleem veel minder.
    Ik begrijp de reactie wel. we willen allemaal voor het milieu opkomen. Maar, zover is t nog niet.

  3. Was in september-oktober in La Gomera. Heb daar tussen de €1,18-1,20 de liter benzine betaald. De laatste keer dat we daar waren, in 2015,was het inderdaad goedkoper, toen ook onder de euro de liter. Vond de benzine ook duur geworden.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven