Zand strand Tazacorte naar Puerto Naos

Het strand van Puerto Naos verliest na de zomer zand. De zee neemt en geeft het verloren zand in de lentemaanden weer terug.

Het verlies van zand op het strand van Puerto Naos is dit jaar aanzienlijk. Bewoners en toeristen van de populaire badplaats beklagen zich over de kwaliteit van de playa. Het strand van Tazacocorte daarentegen heeft te maken met een ophoping van zand.

tazacorte strand
Zuidelijke deel van het strand van Tazacorte.

Transport zand van strand naar strand
Graafmachines zijn aan het werk in het zuidelijke deel van het strand van Tazacorte. Vrachtauto’s rijden heen en weer om het strand van Puerto Naos aan te vullen. Het departement van de kust heeft toestemming gegeven om zand van Tazacorte te transporteren naar Puerto Naos.

puerto naos strand
Het strand van Puerto Naos.

Puerto Naos is niet het enige strand dat te maken heeft met verlies van zand. Het strand Los Guirres was, in tegenstelling tot voorgaande jaren, deze zomer zonder zand.

Naar de oorzaak van de verandering van de hoeveelheid zand op de stranden is onduidelijk. De nieuwe dijk van de haven van Tazacorte zou van invloed kunnen zijn op de stroming van de zee.

bron: Eltime.es Foto`s: La Palma Nieuws
Gerelateerde artikelen: la palma stranden 

2 gedachten over “Zand strand Tazacorte naar Puerto Naos”

  1. piet wijdenes

    Hoi Siepko, toen ik dit las dacht ik meteen aan de Zuiderpier in IJmuiden , die is in de zestiger jaren verlengd. Mijn vader had een visbootje liggen in Westerland (wieringen)
    Na de verlenging van de pier kon dat niet meer want de waterstand veranderde, het wad daar lag regelmatig volledig droog, men zei ook dat dat door de veranderde stroming van de zee was.
    Groetjes
    Piet

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven