Eerste regenbui neusje van de zalm

De eerste millimeters regenwater zijn gevallen. Na een aantal jaren met te weinig neerslag wordt iedere regendrup die het lukt om op La Palma neer te dalen verwelkomd met een vermelding op de voorpagina van de krant.

la palma regen

De eerste regenbui was voor zondag voorspeld maar kwam niet. Pas maandag, tegen het vallen van de avond vielen de eerste druppels. De weerspecialisten genoten volop en noemden het milde regenbuitje het neusje van de zalm.

De regendruppels vielen perfect horizontaal en zijdezacht op het droge La Palma. Tussen de buitjes door was er een rustmoment  waardoor de aarde zich kon openen. Rotsen en stenen bleven tijdens de regen bewegingloos op hun plek, zelfs de fijne naalden van de pijnbomen bleven roerloos liggen.

regen la palma

Tussen drie en vier uur vannacht werd ik wakker van het rustgevende geluid van de regen. Ik kreeg een onbedwingbare drang om mijn bed uit te springen om de eerste regendruppels na de zomer op mijn huid uiteen te voelen spatten. De zwaartekracht was sterker dan de lust om te springen, ik draaide me om en werd iets na zeven uur wakker.

Het eiland was doorweekt en geurde naar kruiden. Tussen de wolken verschenen alweer de eerste blauwe plekken.

Tekst en foto: S.Wenning
Gerelateerde artikelen: Weer La Palma

4 gedachten over “Eerste regenbui neusje van de zalm”

  1. Wat zo’n regenbui toch allemaal teweeg kan brengen. Dank weer voor je sappige verhaal Siepko!

  2. ingrid veer

    prachtig zoals je het hebt verwoord. Bravo, ik kon ze voelen.

  3. Zit zelf momenteel op La Gomera. Hoorde daar ook gisteren en vanochtend de regen lekker vallen. Nu weer droog.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven