Wethouder wijzigt sluitingstijden tunnel

Het besluit om de oude tunnel tijdens de vier maanden durende werkzaamheden tussen 22 uur en 6.30 uur te sluiten heeft op La Palma voor veel weerstand gezorgd.

Oppositiepartijen hebben het voorstel van de wethouder van infrastructuur sterk veroordeeld. Via sociale media zijn honderden reacties geplaatst door bewoners tegen het plan om de tunnel ‘s nachts te sluiten.

tunnel la palma

De nieuwe tunnel met twee rijstroken is gebouwd en ingericht voor eenrichtingsverkeer. Deze doorgang tussen het westen en oosten openstellen voor tweerichtingsverkeer is volgens de wethouder onveilig en vergroot de kans op een ernstig ongeluk. Ook de optie om stoplichten te plaatsen voor de 2 kilometer lange tunnel is afgekeurd omdat er door de lange wachttijden te lange files zouden ontstaan.

Vanwege de grote sociale en politieke druk heeft de eilandraad besloten om de tunnel twee uur langer open te houden. De oude tunnel van het weer zal vanaf 12 september gesloten zijn vanaf 24 uur tot 6.30 uur.

Vooral het ziekenhuispersoneel woonachtig in het westen is opgelucht. Met de nieuwe openingstijden kunnen ze nog voor het sluiten van de oude tunnel na de late dienst naar huis.

Bron en foto: prensa La Palma

Scroll naar boven