China heeft interesse in Palmese geiten

China wil niet alleen de geitenmelk van La Palma maar ook geiten en kennis.

Palmero Juan Capote, onderzoekers van het Canarische Instituut voor landbouw,bezocht China om deel te nemen het nationaal congres van schapen en geiten. De geitendeskundige gaf verschillende colleges aan de universiteit, nam deel aan bijeenkomsten met producenten en bezocht boerderijen.

geiten la palma

De geit wordt in de oosterse cultuur geassocieerd met welzijn, gezondheid en schoonheid. Geitenmelk is voedzaam en de eiwitten zijn beter te verteren dan die van koemelk. De belangstelling voor de consumptie van verse geitenmelk groeit.

geit la palma
China wil dat 70% van de melkproductie bestaat uit geitenmelk. Het doel is om een jaarlijkse productie te realiseren van een biljoen liter (1.000.000.000.000). Op dit moment produceert China slechts 9 miljoen liter geitenmelk.

De verkoop van geitenmelk, evenals de export van kennis en technologieën die verband houden met de productie van kaas zou volgens Juan Capote de deur kunnen openen naar nieuwe zakelijke mogelijkheden tussen de Canarische Eilanden en China.

Bron: Eltime.es

1 gedachte over “China heeft interesse in Palmese geiten”

  1. Paulien Teering

    Lijkt mij persoonlijk niet zo’n goed idee, aangezien China het niet zo hoog op heeft met dierenrechten en dierenwelzijn.
    Als ze net zo omgaan met geiten als met de honden en katten, die daar levend verbrand, verminkt en gevild worden, dan hou ik mijn hart vast!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven