Omrijden vanwege sluiting oude tunnel

De werkzaamheden aan de oude tunnel zijn begonnen. Het plan was om tijdens het verbeteren van de doorgang van oost naar west La Palma het verkeer door de nieuwe tunnel te laten rijden. Er zou een stoplicht geplaatst worden om het verkeer te reguleren. Vandaag is door de eilandregering deze optie geschrapt.

la palma oosten
Foto van de oostkant van La Palma.

De wethouder van infrastructuur heeft besloten om de oude tunnel op werkdagen van 22 uur tot 6.30 uur te sluiten.

De consequentie van deze maatregel is dat het westen vanuit het oosten van La Palma na 22 uur alleen nog te bereiken zal zijn via het zuiden of de slingerende weg van San Isidro via Refugio El Pilar naar het Dal van Aridane. De reistijd wordt door dit besluit met minsten een half uur verlengd.

De weggebruiker die na 22 uur van het oosten naar het westen reist staat een rit met lange onderbrekingen te wachten. Er vinden op dit moment ook werkzaamheden plaats aan de LP-2. Stoplichten met een wachttijd tot 5 minuten reguleren hier het verkeer. De wethouder is gevraagd om de wachttijden voor de stoplichten met de helft te verminderen.

De maatregel is op sociale media met veel kritiek ontvangen.

Bron: Eltime.es Foto: La Palma Nieuws

4 gedachten over “Omrijden vanwege sluiting oude tunnel”

  1. Dat verkeerslichten totaal onrealistisch zijn moet toch van in het begin duidelijk geweest zijn? De tunnel is daar veel te lang voor. Waarom niet, zoals vroeger, tweerichtingsverkeer in de nieuwe tunnel? Zijn er serieuze ongelukken gebeurd in het verleden?

  2. Annemarieke

    Dat is een flink stuk omrijden.. en dat dus ook nog in het donker. Kan die tunnelgang niet tijdelijk in twee richtingen worden opengesteld?

  3. Wat ik steeds mis in de berichtgeving hierover (de tijdelijke sluiting tunnel) tot wanneer deze maatregelen gelden? Is er geen einddatum bekend?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven