Processie Los Llanos, samensmelting geloof en macht

Het jaarlijkse feest om de beschermheilige Los Remedios van Los Llanos te eren, is maandag afgesloten met een processie. Een groot aantal gelovigen kwamen, in hun mooiste kleren, naar het stadje.

De stoet werd voorgegaan door de pastoor en aartspriester, de leden van de Broederschap van de Heilige Maagd, autoriteiten onder voorzitterschap van de burgemeestersvrouw, Noelia Garcia Leal, wethouders, vertegenwoordigers van de patrones en haar hof en de gemeentelijke muziekband.

processie los llanos

De beschermheilige werd na een klein rondje door Los Llanos op de Plaza de España ontvangen door de Gemeentelijke Band.

Het was vooral de foto in de plaatselijke krant van de processie met de burgemeester en in het zwart geklede wethouders die mijn aandacht trok. Een foto met veel zeggingskracht; een samensmelting van geloof en macht.

Foto: La Palma Ahora

Scroll naar boven