Buitenstaander tijdens het Love Festival La Palma

De consequentie van wonen op een eilandje in de Atlantische Oceaan is dat je ver moet reizen om een mega-concert van je favoriete band bij te wonen. Op La Palma valt weinig cultuur en kunst te beleven. Tenminste, dat is wat je zou verwachten.

Van culturele armoede is er op La Palma de laatste twee jaren echter weinig te merken. Het culturele leven bloeit als nooit tevoren.

mana love festival la palma

Via de website la revistadelapalma.com worden de belangrijkste activiteiten vermeld. En via de Whatsapp worden we dankzij een groot netwerk van bewoners bijna dagelijks op de hoogte gehouden van nieuwe voorstellingen, exposities, muziek, toneel en films. Soms alternatieve initiatieven van kleinere voorstellingen en concerten van de bewoners zelf.

Dankzij het Love Festival hoeven we niet meer te reizen naar de grotere eilanden of het vasteland. De grote artiesten komen tegenwoordig naar La Palma. Met als onderliggende boodschap: Love voor iedereen, ongeacht seksualiteit en geaardheid organiseerde de eilandregering van La Palma dit jaar voor de tweede keer het festival. Op de daken van de gemeentes wapperde de regenboogvlag. La Palma staat voor een samenleving waarin niemand wordt uitgesloten.

Het mega-concert Love Festival trok afgelopen zaterdag maar liefst 15.000 bezoekers. De meeste bezoekers kwamen voor de Mexicaanse band Maná. Maná brak in 1990 door en verkocht meer dan 20 miljoen platen en had in Spanje een groot aantal hits. De teksten werden tijdens het concert vanaf het begin tot het einde door het publiek meegezongen.

Behalve een paar tekstfragmenten zoals: En el muelle de San Blás en Ay, mariposa de amor, mi mariposa de amor, was ik niet in staat om samen met de overige14.999 personen de Spaanstalige liedjes van Maná mee te zingen. Ik voelde me voor even een buitenstaander, maar zeker niet buitengesloten. Het was Love Festival, we waren allemaal een grote familie.

Tekst: La Palma Nieuws Foto: Maná facebook
Gerelateerde informatie: La Palma cultuur en kunst

1 gedachte over “Buitenstaander tijdens het Love Festival La Palma”

  1. Marja Brummer

    Zeg maar ‘de overige 14997 personen’ Siepko, want ook wij konden niet meezingen. Alhoewel we ons wel enigszins ‘ingeluisterd’ hadden tevoren via YouTube. Maar we hebben genoten van het concert en de hele ambiance.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven