La Palma een oceaan van rust

Terug op La Palma na een lange vakantie bekijk je het eiland met een onbevangen blik. Na de drukte, de hitte en chaos van de laatste dagen in een grote stad is La Palma een oase van rust.

De lucht is zuiver en het klimaat aangenaam om je in te bewegen. La Palma is mooi en je kunt er veilig en ongestoord ronddolen door iedere keer opnieuw een ander landschap. De nachten op het eiland zijn koel en dat waardeer ik meer als ooit tevoren na de sompige nachten van de tropen waar je alleen maar de slaap kunt vatten met een loeiende airco of een draaiende windmolen boven je bed. Een betere plek in de wereld om thuis te komen dan La Palma kan ik me niet voorstellen.

Het eiland met de drakenbloedbomen. ( Wim del Arte)

Grote veranderingen hebben er zich tijdens mijn afwezigheid niet voorgedaan, Behalve dan misschien het nieuwe record dat in mei werd gevestigd: nooit eerder in de geschiedenis was de temperatuur op La Palma zo laag. En dat terwijl in Nederland tropische temperaturen werden gemeten.

Het grootste nieuws kwam de afgelopen weken van de landelijke politiek waar de Partido Popular van Rajoy struikelde over het grote aantal corruptie schandalen. De nieuwe minister president Pedro Sanches is een socialist en heeft in zijn regering meer vrouwen dan mannen las minister aangesteld. Woman´s power, ik vind het een hoopvolle ontwikkeling.

Een snelle blik op het nieuws van de afgelopen weken maakt al vrij snel duidelijk dat ik met gerust hart het eiland kan verlaten. In Garafia is de bouw van een illegale woning gestopt. Een vrouw van 67 raakte lichtgewond in de Caldera en is met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Voor het strand van Santa Cruz zijn boeien geplaatst voor de kitesurfen. En met deze samenvatting heb ik het nieuws van de afgelopen drie weken redelijk samengevat.

Heerlijk zo`n eiland waarover maar weinig schokkend nieuws valt te melden. Het is de charme van La Palma.

La Palma Nieuws

2 gedachten over “La Palma een oceaan van rust”

  1. Fijn dat je weer terug bent op La Palma. En helemaal fijn dat er zo weinig is gebeurd tijdens je afwezigheid. Verheugen ons nu al op ons verblijf in 2019 op het eiland waar zo weinig verandert. Heerlijk!

  2. Fijn dat je weer terug bent. We verheugen ons ( vanuit Nederland) al weer op nieuws van La Palma.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven