Los Llanos betaalt schadeclaim asfaltfabriek

De gemeenteraad had nooit een vergunning mogen geven aan Ruiz Romero om een asfaltfabriek te bouwen in het gebied Callejón de la Gata. De vervuilende asfaltfabriek stond te dicht bij bewoning en de rechter besloot dat de vergunning onrechtmatig door de gemeente was verstrekt.

De asfaltfabriek van Ruiz Romero was inmiddels al gereed en klaar om asfalt te produceren. De eigenaar van de fabriek stapte naar de rechter voor een compensatie en stelde de gemeente van Los Llanos verantwoordelijk.

fietsers asfalt
Fietsers op het asfalt in de haven van Tazacorte.

Ruiz Romero had niet alleen een investering gemaakt maar verloor ook nog eens het vooruitzicht op de winst die er gemaakt zou worden, daarbij had de ondernemer ook morele schade geleden. De schadeclaim van de ondernemer bedroeg meer dan 24 miljoen euro.

De rechter moest opnieuw een uitspraak doen, nu over de hoogte van de schade die er was geleden door de asfaltfabriek. De rechter bepaalde deze week dat Los llanos het veel lagere bedrag van 176.562 euro moet overmaken aan Ruiz Romero.

Interessant detail is dat de voorraadsilo’s van de afgebroken asfaltfabriek zijn verplaatst naar de driehonderd meter verderop gelegen asfaltfabriek UNASPA. Wat er met deze asfaltfabriek gaat gebeuren, die nog altijd niet in gebruik is genomen, is nog altijd onbekend.

Bron: Eltime Foto: Wim del Arte
Gerelateerde artikelen: vergunning-asfaltfabriek-ondanks-verbod-van-rechter

Scroll naar boven