Niet alle verborgen schatten van La Palma zijn parels

La Palma blijft ons verrassen, maar na bijna 20 jaar op het eiland zijn de meeste verborgen schatten inmiddels wel ontdekt. Een van de locaties waarvan ik wel het bestaan ken, maar nog nooit een stap binnen heb gezet is de kazerne van La Palma. Je komt er alleen maar binnen als soldaat of als toerist.

kazerne la palma

Bezoekers kunnen geen entree kopen voor een bezoek aan de kazerne. Alleen als echt alles tegenzit kom je er binnen. Anne en Jan Lievens-Van den Brande uit België zijn al 32 keer op La Palma geweest, de laatste keer in februari hadden ze het ongeluk dat vanwege harde wind het vliegtuig niet kon vertrekken.

leger kunst

Omdat alle hotels op het eiland waren volgeboekt werden ze met bussen naar de kazerne gereden. Een verborgen schat die maar zelden zijn deuren opent.

kazerne la palma

´De laatste (Februari 2018) was een speciale reis die in het geheugen zal blijven.
We hebben het genoegen gehad een gebouw te bezoeken dat weinig toeristen zullen bezoeken (of zullen bezocht hebben). We waren wisten niet dat er zoiets bestond als legerkunst. Met een dag vertraging zijn we uiteindelijk toch goed thuisgeraak.`

Anne en Jan Lieves stuurde ons enkele foto’s van de kazerne en vooral van de bijzondere kunstwerken. Niet iedere verborgen schat is een parel.

Foto`s: Anne en Jan Lievens-Van den Brande Tekst: La Palma Nieuws
Gerelateerde artikelen: toeristen-gehuisvest-kazerne/

Scroll naar boven