Moderne tijd in Los Sauces

De tijd staat stil in het noorden van La Palma. Het dorp Los Sauces in het noordoosten van het eiland ligt op de grens tussen het authentieke en de moderne tijd die ook op La Palma terrein probeert te winnen.

Los Sauces doet er alles aan om wakker te blijven en om mee te gaan met de tijd. Niet iedereen is gelukkig in het dorp met de laatste veranderingen, vooral de oudjes hebben moeite om de tijd bij te benen. En ook ik als schrijver van een reisgids en een blog over La Palma moet alle zeilen bijzetten om de informatie up-to-date te houden voor zijn lezers.

Bar la Roma Los Sauces

Onderweg naar de wandeling La Tosca naar Franceses maakten we een korte stop in Los Sauces. Ik was blij verrast, het oubollige Bar La Roma had een facelift gekregen. Je kon zien dat er een interieur ontwerper aan het werk was geweest en de nieuwe eigenaar heeft flink geïnvesteerd. Grote ramen met zicht op de plaza van het dorp, moderne kleuren, licht en ruimte. In de vitrine lekkere gebakjes, alles schoon en ruim en designstoelen op het terras.

Bar Danubio Los Sauces

Bij het verlaten van de hippe bar wilde ik ook de vertrouwde oude mannen bar Danubio aan de andere kant van het plein bekijken. Mijn idee was om een snelle blik binnen te werpen om zo een snufje nostalgie op te snuiven. Het vertrouwde café dat al eeuwenlang stil lijkt te staan in de tijd en waar je als tapa nog stokvis kunt krijgen was ook aangepast aan de nieuwe tijd.

Dat Bar La Roma is vernieuwd zag ik als een positieve ontwikkeling voor het dorp maar dat de mannen bar Danubio is veranderd in een franchising café Winnit kwam als een schok. De muren van de bar zijn knalrood geschilderd en overal hangen t.v. schermen met de laatste sportuitzendingen. In het café kun je geld inzetten op alles dat met sport te maken heeft.

Nog nooit heb ik een café gezien met zoveel zuur kijkende mannen. Voor de oude mannen van Los Sauces komt de moderne tijd net iets te vroeg, ze zijn bestolen van hun tweede huis.

Foto en tekst: S.Wenning

1 gedachte over “Moderne tijd in Los Sauces”

  1. Cees Boezer

    Zijn al diverse keren op La Palma geweest en ook over 3 weken komen we weer 10 dagen genieten van al het moois wat La Palma te bieden heeft. Vorig jaar zijn we met de auto naar Los Tilos geweest en zijn naderhand ook in Los Sauces. Komende vakantie zullen we daar zeker gaan kijken en zal ik na onze vakantie mijn mening met U delen.
    Vriendelijke groet,
    Cees Boezer

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven