Los Llanos lekt water

Los Llanos verliest jaarlijks een hoeveelheid van drie waterreservoirs ter grootte van La Laguna de Barlovento. Wie wel eens in het noorden het grootste reservoir van La Palma heeft gezien weet dat Los Llanos een groot probleem heeft.

Het stadje ligt regelmatig open om gesprongen leidingen te repareren. Volgens deskundigen is het dweilen met de kraan open. De leidingen onder het stadje zijn verkeerd aangelegd en daardoor niet berekend op de hoge druk van het water.

water los llanos

Er zou een ring met dikke buizen om Los Llanos gelegd moeten worden met kleinere vertakkingen. Om het huidige stelsel te verbeteren kost miljoenen, zoveel geld is er niet in de kas van de gemeente.

De gemeente probeert met kunst en vliegwerk de lekkages te herstellen. Maar zodra het ene gat gedicht is, bezwijkt elders in de stad een andere buis.

En tussen het dweilen door stuurt de gemeente Los Lanos om de zoveel tijd een goed bericht de wereld in. Ook deze week is er weer een groot lek gedicht wat een besparing zal opleveren van maar liefst 30.000 euro per maand.

Foto: Eltime en tekst: La Palma Nieuws

Scroll naar boven