Deftig eten in een restaurant op La Palma

Ter gelegenheid van de verjaardag van Marjan zijn we chic gaan eten op La Palma. Gaan we bijna altijd naar de kust, dit keer gingen we in stijl naar het restaurant El Sitio in Tazacorte. Er gaat niets boven een visje eten bij ondergaande zon in het zwoele El Remo in een eenvoudig restaurant met op de achtergrond het geluid van de oceaan. Om alweer een levensjaar erbij te vieren, kozen we deze keer voor deftig.

Toen we op La Palma in 2000 kwamen wonen, was er keuze uit twee soorten restaurants: Canarisch en Italiaans. De restaurants hebben de laatste jaren een enorme sprong gemaakt. Tegenwoordig heb je keuze uit meerdere uitstekende restaurants en is er zelfs een Thai.

Restaurant El Sitio La Palma

Omgeven door antieke kunstvoorwerpen en gezeten aan een met kreukloos linnen gedekte tafel waren we op voor ons onbekend terrein. Het serverend personeel gaat klassiek gekleed en heeft een opleiding etiquette gevolgd. We deden onze best om ons te gedragen volgens de regels van een chic restaurant en dempten onze stemmen, dat hoort zo!

Onze zoon was mee voor de gezelligheid en om ons na het etentje naar huis te rijden. We konden ongeremd van de uitstekende wijn genieten. De naam op het etiket van de fles ben ik alweer vergeten maar het smaakte uitstekend. De gerechten werden gepresenteerd als kunstwerkjes. Door de wijn was ik dermate onstuimig aan het converseren waardoor ik helaas minder gericht was op het proeven van de verfijnde smaken op mijn bord.

De kok van El Sitio staat iedere avond opnieuw voor een torenhoge uitdaging om te kunnen voldoen aan de hoge verwachting, passend bij de ambiance van het restaurant. Ik had hem graag een hand willen geven na afloop om hem te bedanken. Op het moment suprême om dat te vragen begon ik te twijfelen of zo’n verzoek wel passend is in zo’n deftig restaurant.

Restaurant El Sitio bevindt zich in het hotel Hacienda de Abajo. Neem te voet tegenover het kerkje in het dorp van Tazacorte het straatje naar beneden, houd links aan en sla op een kruispunt links af. Het restaurant is op alle dagen van de week geopend.

Tekst en foto: S.Wenning

3 gedachten over “Deftig eten in een restaurant op La Palma”

 1. piet wijdenes

  Marjan, als nog gefeliciteerd met je verjaardag, (je moet maar denken beter laat dan nooit.)
  hartelijke groet
  piet wijdenes

 2. Van Harte Gefeliciteerd, Marjan!
  Wat een prachtig plaatje. Ziet er geweldig uit.
  Wie weet gaan wij daar volgende maand ook op chique.
  Hartelijke groet!

  Ruud en Jeanine.

 3. ingrid veer

  ¡feliz cumpleanos! Marjan y salud. Mooie plek om je verjaardag te vieren.

  Hartrlijke groet uit Breskens, Ingrid.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven