The Passion op La Palma

Alle grotere dorpen op La Palma hebben hun eigen Passion. In Tijarafe, Los LlanosPuntallana, Santa Cruz, mazo, Barlovento en San Pedro, overal wordt op de donderdag voor Goede Vrijdag een beeld van een lijdende Jezus op een enorm kruis de kerk uit gedragen, gevolgd door een verstilde processie.

The Passion La Palma

Mannen met puntmutsen op hun hoofd en kettingen om hun benen slepen zich voort door de straat. In het zwart geklede vrouwen volgen de stoet. De paasprocessie is ingetogen, het terugkerende ritme van een trommelslag gaat door merg en been.

De beste locatie om de Passion op La Palma te volgen is in Santa Cruz. Het geluid van de kettingen om de voeten van enkele devote volgers schraapt over de straat. We zijn voor even terug in de zestiende eeuw.

Foto: S.Wenning

2 gedachten over “The Passion op La Palma”

  1. Rinske Vellinga

    6 jaar terug was ik ook met de pasen op La Palma. Helaas heb ik weinig gezien van de orocessie, want op witte donderdag verloor ik mijn bril (met glazen van -12) in de oceaan. Mijn man loodste me als een blindegeleidehond door de paasdagen en daarna werd in Santa Cruz een nieuwe bril in elkaar geflanst waar ik weer wat mee zag. Ooit hoop ik de pasen weer op La Palma door te brengen. Ziende.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven