Geen electriciteit, geen internet op La Palma

Op La Palma valt geregeld de elektriciteit uit en niemand weet precies waarom.

Dinsdag viel de stroom uit om drie uur in de middag. De procedure bij stroomuitval is bij ons in huis als volgt. De deur van de kamer van onze zoon wordt met een flinke duw geopend en er volgt de noodkreet: ´Geen Internet’.

De electriciteitsfabriek van La Palma.

De woorden geen internet doen de spanning onmiddellijk stijgen in huis. Wanneer er echt geen internet is moet de telefoonmaatschappij Telefonica worden gebeld en dat is geen pretje. Bovendien betekent geen internet, geen werk voor ons en geen brood op de plank.

Behalve internet deden ook alle lichten het niet in huis, terwijl alle stoppen in de meterkast nog netjes omhoog stonden. Dit is het moment dat we tegen elkaar zeggen: ´Het zal wel een stroomstoring zijn’. Marjan dacht even dat er wel werkzaamheden in de buurt zouden zijn, maar dat vond ik onwaarschijnlijk tijdens de siësta.

La Palma La Rosa
La Rosa ter hoogte van het kerkje Virgen del Pino in El Paso.

Normaal gesproken duurt een storing maximaal 20 minuten. Deze was de storing na een uur nog steeds niet opgelost. Na een uur slaat de twijfel toe. Zou er een storing zijn in ons huis? Als er echt een storing is met het elektriciteitsnet in ons huis moeten we de elektricien bellen. En voordat die langskomt zijn we minstens een dag verder.

We besloten om de middagwandeling te vervroegen en reden met ons hondje naar La Rosa in El Paso. Het eiland staat in bloei, de natuur is prachtig.

En toen kwam de verlossende pling van de Whatsapp. ´Het internet doet het weer’.

Tekst en foto: S.Wenning

1 gedachte over “Geen electriciteit, geen internet op La Palma”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven