Bel driemaster terug naar La Palma

De bronzen bel van het beroemde zeilschip La Verdad keert terug naar La Palma. De driemaster werd in 1873 gebouwd in de haven van Santa Cruz. Alleen de klok zal na 120 jaar terugkeren naar de stad vanwaar het voor de eerste keer vertrok.

Dankzij het zorgvuldige onderzoek uitgevoerd door de directeur van het Maritiem Museum van Santa Cruz de La Palma, Carmen Concepción kan binnenkort de bel weer worden geluid op het eiland.

La Verdad driemaster
Directeur Carmen Conception bij een maquette van de driemaster La Verdad.

De zoektocht naar de bel begon in 2015, nog voordat Carmen benoemd werd tot directeur van het Maritieme museum. Op het internet werd haar aandacht getrokken door een foto van een man op het dek van een vintage jacht.met een bronzen bel.

Het jacht waarop de bronzen klok zich bevond, behoorde tot een foundation met als doel om kennis van navigatie te promoten.

Bel van driemaster La Verdad.
Volgens het onderzoek van de foundation was de klok onderdeel van het inventaris van een driemaster die tijdens zijn terugkeer van Amerika naar de Canarische eilanden voor de kust van Bermuda in 1899 was gezonken.

De directeur van het Maritieme museum op La Palma heeft contact opgenomen met de journalist van het krantenartikel. De volgende stap was om de bel naar La Palma te krijgen.

De droom van Carmen Conception wordt waarheid. De bel zal binnenkort naar La Palma worden gevaren door dezelfde man als op de foto in de New York Herald.

Bron en foto: Elapuron

Scroll naar boven