Campagne tegen dumpen van afval

De meeste gemeentes op La Palma hebben een punto limpio waar grofvuil gratis kan worden afgeleverd. Maar liefst drie keer per week komt er een vuilniswagen door onze straat om huisafval op te halen. Langs de kant van de weg staan vuilcontainers en kan het afval worden gescheiden.

De gemeente Tijarafe voegt daar een nieuwe service aan toe en start een campagne waarbij huishoudelijke apparaten en grofvuil gratis worden opgehaald bij je thuis.

Punto Limpio in Tijarafe voor het afleveren van grofvuil.

De reden van de campagne is om een halt toe te roepen aan het ongecontroleerd lozen en achterlaten van afval in openbare plaatsen en ravijnen.

De gemeente van Tijarafe vraagt de medewerking van alle bewoners om grofvuil op te laten halen door de vuilnisdienst en heeft daarvoor het volgende telefoonnummer ingesteld: 922 49 00 03.

De wethouder Saray Dominguez wil met deze campagne het imago van Tijarafe dat ieder jaar door duizenden toeristen wordt bezocht behouden.

´We doen een beroep op het publieke geweten, samen maken we van Tijarafe een betere plaats waar het niet past om ongecontroleerd afval te dumpen.`

Foto en bron: Elapuron

3 gedachten over “Campagne tegen dumpen van afval”

  1. piet wijdenes

    Het verbaast ons, dat dit nodig is, wij vonden het systeem zoals op La Palma super.
    overal containers, je kunt echt van alles kwijt.

  2. Wat gebeurt er eigenlijk met dode (landbouwhuis-)dieren op La Palma? Tijdens een wandeling tussen Llano del Jable en Jedey, kwamen wij langs een oude krater die als dumpplek daarvoor gebruikt leek te worden. 10-tallen, in verschillende staat van ontbinding zijnde, kadavers van geiten, koeien en schapen. De stank was niet te harden.
    Is daar geen regeling voor?

  3. Mooie actie van Tijarafe die navolging verdient van andere gemeenten!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven