Waterreservoir Tijarafe nog niet klaar voor gebruik

Tijarafe is de gemeente met de minste neerslag op La Palma. Vanaf vorig jaar mei is er in het westen ongeveer 20 liter water per vierkante meter gevallen. Veel te weinig om alle bananenplanten aan de kust te kunnen bevloeien.

In het noorden van La Palma is daarentegen meer dan voldoende hemelwater gevallen voor alle bananen in Tijarafe. Het voor de hand liggende plan was eenvoudig te bedenken. We bouwen een waterreservoir in Tijarafe en transporteren het overvloedige water uit het noorden naar de bananen in het westen.

In 2010 werd er gestart met het graven van een groot waterbekken in Tijarafe. Volgens de planning zou in 2013 het reservoir gevuld kunnen worden. We zijn inmiddels meer dan 7 jaar verder en zijn nog altijd ver verwijderd van het moment dat het waterreservoir in gebruik kan worden genomen.

De Partido Popular, een politieke partij die wordt verdacht van corruptie, laat van zich horen en verdenkt de Canarische nationale partij van corruptie.

De partij van Rajoy betoogt dat het mislukken van het waterreservoir van Tijarafe slechts één voorbeeld is van het snode beleid van de Canarische nationalisten. Volgens de Partido Popular wordt iedere keer opnieuw hetzelfde patroon gevolgd waarbij bouwwerken worden stilgelegd omdat de begroting wordt overtroffen. Het project moet vervolgens worden aangepast en de overheid moet financieel bijspringen.

Bron en foto: El Apuron

1 gedachte over “Waterreservoir Tijarafe nog niet klaar voor gebruik”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven