Collectief voor schone energie op La Palma

Als er ergens de energie van de zon kan worden benut  dan is het wel in Spanje. En toch zie je hier maar zelden zonnepanelen op de daken van huizen. In plaats van het stimuleren van alternatieve energiebronnen werkt de Spaanse regering het opwekken van energie door wind en de zon tegen. De Spaanse regering heft belasting op het opwekken van zonne-energie en wie stiekem een aantal zonnepanelen op zijn dak zet riskeert zelfs een boete.

Het bericht in de krant dat een groep jonge en milieu bewuste bewoners op La Palma zich hebben verenigd om gezamenlijk zonnepanelen aan te schaffen stemt hoopvol.

De deelnemers aan het initiatief hebben zich verenigd in een coöperatie voor het commercialiseren en opwekken van zonne-energie. De vereniging organiseert een collectie aankoop van fotovoltaïsche installaties voor eigen verbruik.

Som Energia werkt daarbij samen met hulp van Eccooo, een bedrijf zonder winstoogmerk. Er zijn in Spanje op deze manier al meer dan 100 fotovoltaïsche systemen aangelegd. Door gezamenlijk in te kopen wordt de prijs voor een zonnepaneel met 30 % verlaagd.

Het krantenartikel vermelt verder dat de vereniging First Solart Surge de waardevolle kracht van burgers wil gebruiken om veranderingen teweeg te brengen en via deze weg het gebruik van schone energie wil stimuleren.

Bron: La Palma Ahora

1 gedachte over “Collectief voor schone energie op La Palma”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven