Weerstand tegen kunstproject in Garafia

In oktober 2016 meldde La Palma Nieuws dat het kunstproject van de Baskische kunstenaar Augustin Ibarrola door de eilandregering was verworpen. Het beschilderen van enorme keien en een 300 meter lange rotswand zorgde voor veel weerstand op La Palma.

Meer dan 2500 personen ondertekenden de petitie tegen het verven van rotsen op La Palma. In Las Tricias werd de Baskische kunstenaar tijdens het feest van Carmen uitgeroepen tot Judas van het jaar.

Het bericht in de plaatselijke kranten dat er binnenkort toch zal worden gestart in de gemeente Garafia met het realiseren van het kunstproject Ibarrola komt als een totale verrassing.

Ibarrola in het centrum van zijn ´kunstwerk` in Noord Spanje.

Kunstenaars, muzikanten en schrijvers hebben zich opnieuw negatief uitgesproken over het geplande project.

De muzikant, dichter en schilder Luis Morera benadrukt dat het ontwerp van Ibarrola niet het DNA van La Palma heeft. ´De essentie van La Palma is zijn eigen specifieke natuur. Het is een fout wanneer een kunstenaar in de natuur intervenieert alleen maar om zijn kunstje te doen.’

Schrijver Els Lopez is van mening dat de felle kleuren die de kunstenaar Augustin Ibarrola wil gebruiken in disharmonie zijn met de gekozen locatie in de Barranco de la Luz. ´De schoonheid van de natuur staat niet ter discussie en heeft geen interventie nodig van de mens.’

Bron: prensa La Palma Foto: Camarzana
Gerelateerde artikelen: Project Ibarrola gestopt

1 gedachte over “Weerstand tegen kunstproject in Garafia”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven