Parkeren op La Palma een kunst

Parkeren op La Palma is een kunst. De parkeerplaatsen zijn over het algemeen wat smaller dan in eigen land en maar zelden is een parkeerplaats horizontaal. Het laatste vraagt om stuurmanskunst en vakmanschap wat betreft de hellingproef.

Los Llanos heeft in het jaar 2016 betaald parkeren geïntroduceerd. Wanneer een parkeervak een blauwe lijn heeft moet een kaartje worden gehaald uit de automaat. Leg je parkeerkaart achter het raam en Los Llanos kan worden bezocht.In de blauwe zone kan maximaal 2 uur en 8 minuten worden geparkeerd tegen een prijs van 1,50 euro gepast te betalen. Wie te laat terugkeert bij de auto kan een parkeerbon verwachten in een envelop achter de ruitenwisser.

De gemeente Los Llanos snapt heel goed dat je na een bezoek aan het gezellige stadje de tijd bent vergeten en biedt de mogelijkheid om voor middernacht het resterende bedrag van 6 euro alsnog te voldoen in de parkeerautomaat. De boete is hiermee voldaan.

Om het voor bezoekers van elders ingewikkeld te maken zijn er ook groene parkeervakken gecreëerd in de binnenstad van Los Llanos. De groene parkeerplaatsen zijn bedoeld voor de bewoners met een parkeervergunning.

Staat er een gele streep, ook als is deze door de zon verbleekt en vrijwel onzichtbaar, dan is het verboden om te parkeren. Een boete kost 60 euro, mits binnen enkele dagen voldaan op het gemeentehuis.

Zelf parkeer ik altijd in de parkeergarage, je kunt er horizontaal parkeren en de prijs is vriendelijk.

Foto: Geert uit Vlaanderen Tekst: La Palma Info

3 gedachten over “Parkeren op La Palma een kunst”

  1. Goris geert

    In los cancajos achter het hotel las olas is een verhuringsbureau voor fietsen en auto’’s. Oasis verte. Daar staan blauwe strepen en geen parkeermeter….
    Wat betekent dat………

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven