Nick Platje een wildernisgids met een missie

Jonge mensen vinden het wandeleiland La Palma soms te braaf. Een groot misverstand volgens Nick Platje. La Palma, het steilste eiland ter wereld, met al zijn verschillende landschappen biedt de perfecte omstandigheden om jezelf helemaal te re-wilden.

Nick Platje is wildernisgids en heeft als missie om mensen opnieuw te connecten met de natuur en het buitenleven. Met zijn outdoororganisatie Rewild wil hij iedereen zo veel mogelijk stimuleren om het huis te verlaten en om de natuur binnen te trekken.

Volgens Nick vervreemden we steeds meer van de natuur en onze originele levensstijl. Het stadse leven van vandaag speelt zich meer als ooit binnen af. Want buiten zijn, reizen en ontdekken zit in onze natuur. Het ontspant, en houdt je weerbaar en fris.

In maart 2018 komt Nick naar La Palma voor een zwerftocht over het eiland met een originele invalshoek. Het centrale thema van deze week is Rewild yourself!

“We gaan tijdens deze reis op een duurzame manier op zoek naar de veelzijdige natuur van La Palma en deze van zo dichtbij mogelijk beleven. Niet alleen banen we ons een weg door eeuwenoude laurierbossen, slapen we in een onbemande berghut op 2000 meter hoogte omringd door subalpiene bergnatuur en hiken we temidden van vulkanen. Ook maken we kennis met de Palmese bevolking die in harmonie met de natuur leeft, staan we stil bij alle flora en fauna op het eiland en brengen we nachten door in een natuurhuisje”, aldus Nick.

La Palma is de perfect bestemming om te rewilden.

Gerelateerde link: Re-wild La Palma

Scroll naar boven