Oud worden op La Palma

Op geen enkel ander eiland van de Canarische Archipel wonen zoveel bewoners van over de honderd jaar als op La Palma. En ieder jaar opnieuw stijgt het aantal honderdjarigen op La isla Bonita. La Palma biedt blijkbaar de ideale omstandigheden om oud te worden.

Doña Acasia blaast voor de honderste keer kaarsjes uit.

Het vooruitzicht van een lang en gelukkig leven op La Palma is voor jongeren echter geen reden om op het eiland te blijven. Veel jongeren verlaten La Palma vanwege het gebrek aan kansen en de bewoners die gebleven zijn maken minder kinderen. Het aantal bewoners daalt.

Politici beginnen zich zorgen te maken. Er moeten volgens de bestuurders moedige besluiten worden genomen om de demografische inrichting van het eiland te veranderen. Toerisme kan de economie aantrekken en werkgelegenheid genereren.

Bron en foto: El apuron

1 gedachte over “Oud worden op La Palma”

  1. 100 kaarsjes uitblazen is een hele klus
    hopelijk niet zijn laatste adem

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven