Op de pedalen voor een veilige weg

De Palmeros zijn de afgelopen jaren gaan sporten. In de bergen wordt je ingehaald door lange afstand lopers en op de doorgaande weg stuit je als automobilist op wielrenners.

Fietspaden zijn er niet op La Palma, iedereen maakt gebruik van dezelfde weg. De wegen zijn bochtig waardoor inhalen soms moeilijk en gevaarlijk is.

Ongeveer duizend wielrenners stapten zondag op de fiets voor de derde editie van Safe Bike La Palma.

Het doel van de mars was om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid voor alle mensen die gebruik maken van de wegen op het eiland, en vooral voor degenen die dat doen op de fiets.

Bron La Palma Ahora Foto: Jose Ayut

3 gedachten over “Op de pedalen voor een veilige weg”

  1. Het was een prachtige dag. Mooi weer en uitstekend georganiseerd en prima verzorgd.
    Een hele belevenis en zelfs Oscar Pereiro gezien.

    Ed Roosen
    Las Tricias

  2. Aangezien ik met regelmaat op de fiets zit, heb ik enige ervaring met het gedrag van automobilisten op La Palma. Wat mij daarbij opvalt is, dat de Palmeros op een enkele uitzondering na, veel rekening houden met de fietser. De 1.50m afstandsgrens als een minimale verplichting om de fietser te passeren wordt goed nageleefd. Bij huurauto’s is dit in veel mindere mate het geval. Waarschijnlijk dat slechts een enkele toerist deze regel kent. Het lijkt me dan ook een goede zaak als reisorganisaties, de lokale overheid wat gerichte voorlichting geven over de regels die hierover bestaan. Zo ook over bv parkeerregels.dat kan weer veel boetes voorkomen!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven