Plan voor boulevard Santa Cruz de La Palma

De golfbrekers voor de kust van Santa Cruz de La Palma hebben bewezen dat het bijdraagt aan de bescherming van het stadje. De verwachte toestroom van badgasten voor het strand valt echter wat tegen.

Een visuele verbinding ontbreekt tussen het stadje Santa Cruz en het strand. Een grijze muur onttrekt het strand aan het zicht en de weg Avenida Maritimo is een fysieke grens die eerst moet worden overgestoken voordat de handdoek kan worden uitgelegd op het strand.


Santa Cruz zou het liefst vandaag nog starten met het aanpassen van de Avenida Maritimo. In afwachting van een budget is het eerste ontwerp is al gemaakt door de architect Gabriel Henríquez.

In het bescheiden plan is er meer ruimte voor trottoirs en minder plaats voor auto’s. De muur rond het strand wordt verlaagd. De parkeerplaatsen zullen verdwijnen en worden vervangen door een fietsstrook. De voetgangers zullen worden begeleid door een toekomstige Walk of Stars of Science.

Bron: prensa La Palma Afbeelding: Cope La Palma

3 gedachten over “Plan voor boulevard Santa Cruz de La Palma”

 1. Hallo Siepko,
  Breng a.u.b. het volgende in…
  Maak een nieuwe weg verlaagd (in zandstrook) Maak daar ook veel parkeerplaatsen en zand(of promenade) erover.. Klaar: verbinding tussen stad en strand en geen last meer van doorgaand weg..
  Dit hadden ze natuurlijk meteen moeten doen
  Vr.groet
  Jaap Bijker

   1. Hall Siepko,

    Ik zou graag een schets sturen maar dat lukt niet op deze plek.
    Geef je gewone email-adres dan gaat het wel.

    Plan is simpel:
    Graaf een brede ca 3 meter diepe geul naast de bestaande weg in het zand.
    Leg daar de weg, met voldoende parkeerplaatsen in.
    Maak van de bestaande weg een (wandel-speel-) boulevard met bruggen over de verdiepte weg naar het strand.. Helemaal mooi als je een gedeelte als tunnel kan maken, maar dat is duur…Klaar.
    Je hebt een veilige verbinding naar het strand, Je bent van een gevaarlijk oversteek af en je hebt een goede doorgaande weg die niet hoog door de stad hoeft..

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven