De dag van de eclipse op La Palma

Om heel eerlijk te zijn, we hadden ons al enkele dagen voor de eclipse genesteld in een appartement met zicht op de ondergaande zon in Puerto Naos.

De meeste Palmeros blijven in de zomervakantie op La Palma en huren een appartement aan de westkust van het eiland. De dorpsbewoners die we door de week tegenkomen bij de kassa van de Hiper Dino in El Paso treffen we in augustus bij de Spar in Puerto Naos. Reuze gezellig en op slechts 15 minuten rijden vanaf ons huis.

Grote voordeel van vakantiebestemming op La Palma is dat je iedere dag even naar huis kunt rijden voor de dieren, de planten en om een beetje te werken.  Zo doen de eilandbewoners dat ook.

Puerto Naos bruist van het leven in de zomer. Tijdens ons verblijf hebben we de volgende activiteiten op de boulevard voorbij zien komen: folkloremuziek, een surf-filmfestival, een triatlon, de vertoning van de film Intouchables en meerdere dansavonden op het strand bij Kiosco Ocean Drive.

Het hoogtepunt van alle activiteiten was de verduistering van de zon. De maan bewoog zich tussen de aarde en de zon waardoor het leek alsof er een hap uit de zon was genomen. Een bijzonder natuurfenomeen.

Text en foto: Siepko Wenning
Youtube kanaal: La Palma Oceaanzicht

2 gedachten over “De dag van de eclipse op La Palma”

  1. CHW Derickx

    Mooie film en mooie muziek!
    We hebben al weer heimwee naar Isla Bonita
    gr en tot kijk! Karel en Tineke

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven