Bisschop brengt opening museum dichterbij

De veranderingen op La Palma gaan langzaam. Plannen stranden en projecten zijn maar zelden op de geplande openingsdatum gereed. En niet zelden is er een bouwwerk al jaren klaar maar laat de opening om een raadselachtige reden op zich wachten.

De opening van het museum en archeologisch park Tendal in het noordoosten van La Palma is een stap dichterbij. We weten nu ook waarom dit zoveel jaren heeft geduurd.

museum la palma tendal

Het bisdom van Tenerife heeft eindelijk een overeenkomst gesloten met de eilandregering van La Palma over de toegang tot het museum. Blijkbaar behoort het stuk grond dat grenst aan het archeologisch park in San Andrés en Los Sauces tot het bisdom Van Tenerife.

De minister van de eilandregering en de bisschop van het Nivariense bisdom hebben deze week een verdrag ondertekend. In ruil voor een subsidie van 181.351 euro, om het buitenwerk van de naastgelegen heiligdom op te knappen, mogen er auto´s geparkeerd worden op het plein naast het museum en de kerk.

Voordat de eerste bezoeker het centrum kan bezoeken zal eerst de directe omgeving worden verbeterd. Bovendien moet er een pad worden aangelegd om van het museum toegang te krijgen tot de 150 meter lager gelegen grot Tendal.

Bron: El Apuron Foto: La Palma Nieuws

Scroll naar boven