Zwembad Los Llanos politieke strijd op La Palma

´Niks aan de hand`, zegt de populaire burgemeester Noelia Garcia Leal van Los Llanos. ´Dat het zwembad twee jaar later open gaat dan gepland heeft alles te maken met de extra zorg die is besteed aan de renovatie van het buitenzwembad.`

´Dat er hier en daar nog wat klusjes moeten worden gedaan en dat de kwaliteit van het water nog moet worden geanalyseerd, is geen enkel bezwaar om het zwembad alvast te openen.`

Video: De burgemeester Noelia Garcia Leal spreekt de bewoners toe vanuit het zwembad om duidelijk te maken dat het water veilig is om in te zwemmen.

De woordvoerder de Canarische Coalitie zegt in een verklaring terneergeslagen te zijn dat de burgemeester, in strijd met de bepalingen van het reglement van gezondheid, het buitenzwembad alvast heeft geopend voor publiek. De Canarische Coalitie is van mening dat het zwembad onmiddellijk moet worden gesloten.

In een notitie zegt de Canarische politieke partij: ´Opnieuw laat de gemeente van Los Llanos zien onverantwoordelijkheid te besturen als het gaat om de gezondheid van de burgers en het waarborgen van de rechtshandhaving. Dat de renovatie van het zwembad maar liefst twee jaar heeft geduurd geeft aan hoe slecht het gemeentebestuur zijn zaakjes heeft georganiseerd.`

´Allemaal opgeblazen lucht en politiek gewauwel`, reageert de burgemeester op de aantijgingen van de oppositie. ´Het zwembad is geopend en iedereen is van harte welkom om gebruik te maken van het gerenoveerde buitenbad van Los Llanos.`

Bron en foto: La Palma Ahora

Scroll naar boven