La Palma met hindernissen

Een verslag van Lo Natural Extremo, hardloopwedstrijd met hindernissen in het noorden van La Palma.

Het zijn heel veel bochten vanuit ons huis in El Paso naar Santo Domingo de Garafia. Voor de vijfde editie van de hardloopwedstrijd met hindernissen ´Lo Natural Extremo` stapten we graag de auto in om de reis te maken naar het noorden van La Palma.

De reden was niet om de sportieve bikkels van La Palma door de modder te zien kruipen maar omdat onze zoon van alweer 18 jaar een van de deelnemers was.

Onderdeel van het parcours waren de dertig hindernissen waar de deelnemers onderdoor, overheen en doorheen moesten kruipen en springen. Meer dan 500 deelnemers waren naar het noorden gereisd om deze extreme uitdaging aan te gaan, langs de kant van het parcours stonden 1600 toeschouwers hun familieleden aan te moedigen.


De barretjes van Santo Domingo waren geopend en deden nooit eerder in de geschiedenis zulke goede zaken. De stem van de wedstrijdspeaker galmde door het dorp.

De eerste lopers waren al voorbij toen onze zoon, net iets achter zijn kameraad Alvaro maar twee minuten voor Jorge, met lichte tred voorbij kwam rennen.

Nog niet eens zo lang geleden speelden dezelfde vrienden met elkaar nog op het strand met een emmertje en een schepje. Vandaag waren ze bezig om de fysieke grenzen van kracht en uithoudingsvermogen te testen.

De snelste loper kwam al naar 44 minuten over de finish. Mijn zoon deed er 1 uur en 6 minuten over, een topprestatie van wereldniveau.

Ook de wethouder van sport van Santo Domingo de Garafia was zeer tevreden. ´Het evenement heeft alle verwachtingen ruim overschreden.`

Text en foto: Siepko Wenning

1 gedachte over “La Palma met hindernissen”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven